BEZOEKERS

DIVERS

RANDPROGRANNA
Tijdens Zomer Heerlijckheid is er natuurlijk ook dit jaar weer plaats voor een uitgebreid randprogramma. Er is van alles te beleven. Je kunt er niet alleen heerlijk shoppen en inspiratie opdoen bij de vele exposanten die zich van hun beste kant laten zien maar ook genieten van de rijke kunst en cultuur. En neem heerlijk de tijd voor je bezoek! Vergeet niet jezelf te trakteren op een van de diverse lekkere (home-made) gerechten en drankjes op onder meer het buitenterras bij het Koetshuis, of neem een lekker (streek)gerecht mee naar huis. Er is gezellige live-muziek bij de terrassen en over de fair en je kunt gerust aanschuiven bij een van de workshops en demonstraties die gegeven worden zodat jij optimaal zult genieten.
Elk jaar wordt in mei het park en de tuinen van Kasteel Warmelo geopend voor bezoekers, tegelijkertijd met de zandsculpturen. Tien internationale kunstenaars uit o.a. Nederland, Ierland, Italië, Rusland en Amerika zijn er weken druk mee. Het resultaat is altijd verbluffend. Naast de zandsculpturen kun je een mooie wandeling maken door het 7 hectare grote park. Warmelo staat vooral bekend om de tuinen in verschillende stijlen die om het huis liggen. Er is onder meer een Victoriaanse tuin, een geometrische tuin in Franse stijl en een landschapstuin in Engelse stijl. Om het huis en de tuinen ligt een landschapspark. Naast om hun diversiteit staan de tuinen bekend om hun azalea’s, rododendrons, rozen en meer dan 300 soorten fuchsia’s. Gelijktijdig met het gebouw, liet baronesse Creutz, geboren jonkvrouw Van Suchtelen van de Haare in de jaren 1927/1928 de tuinen en het park laten restaureren met hulp van tuinarchitect Hugo Poortman. Een groot deel van het park werd in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De tuinen waren bij leven van bewoonster prinses Armgard zur Lippe-Biesterfeld al een toeristische attractie.

VRAAG & ANTWOORD

VEELGESTELDE VRAGEN

Tijdens de fair zijn bij de kassa’s toegangstickets verkrijgbaar. Indien je echter online vooraf tickets bestelt, is dat voordeliger. Online tickets kosten € 11,50 in de voorverkoop, aan de kassa betaalt u € 13,50 per volwassene. Kinderen tot 6 jaar genieten van gratis entree, kinderen van 7 t/m 14 jaar betalen € 5,- zowel online als aan de kassa.

 

Er zijn ook avondkaarten voor vrijdag 10 en zaterdag 11 november. Deze zijn geldig vanaf 16.00 uur ’s middags tot 20.00 uur. Avondkaarten kosten online 9,- euro en aan de kassa 10,- voor volwassenen. Kinderen betalen het normale tarief van 5,- voor kinderen van 7 t/m 14 jaar.

Controleer de map ongewenste post of spam. Indien de e-mail daar niet in zit, neem dan contact op via info@heerlijckheidevents.nl

Er zijn verspreid over de fair diverse leuke cateringvoorzieningen met een grote variatie. Ook is er dit jaar een grote overdekte horeca loungetent waar diverse warme en koude dranken en lekkernijen verkrijgbaar zijn.

Bijna alle standhouders hebben de beschikking over een eigen pinautomaat in hun stand. Wel adviseren wij voor het bezoek van de fair te pinnen. Er is geen pinapparaat op het terrein aanwezig om extra contant geld te pinnen.

Winter Heerlijckheid is rolstoeltoegankelijk. De route die je kunt volgen voor het bezoeken van Winter Heerlijckheid, gaat over zowel geasfalteerd terrein maar ook deels over grindpad en kort gemaaid gazon en weiland. Laatstgenoemde paden worden dit jaar geheel voorzien van kunststof rijplaten die met een rolstoel goed begaanbaar zijn.

Jazeker. Op vertoon van een invalidenkaart word je door de parkeerwachters verwezen naar de invalidenparkeerplaats, zodat u zo dicht mogelijk bij de entree van Winter Heerlijckheid kunt parkeren.

Jazeker, er is een mindervaliden toilet op het landgoed aanwezig.

Landgoed Warmelo heeft hulpmiddelen te leen (let op: reserveer op tijd!), waaronder drie rolstoelen en twee scootmobiels. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij je deze vooraf te reserveren via mail: info@heerlijckheidevents.nl

Indien je een aantoonbare beperking hebt, geniet jouw begeleider van gratis toegang.

Er is helaas geen Wi-Fi beschikbaar op het terrein.

In 1976 kwam Warmelo in het bezit van de huidige eigenaar-bewoners, de familie Avenarius, die het huis permanent bewonen. Het huis zelf is om die reden niet te bezichtigen. In de zomer is het 7 hectare grote park en de tuinen te bezichtigen. In de winterperiode zijn de tuinen gesloten.

Je kunt gratis gebruik maken van de parkeervoorziening met je auto. Er is voldoende parkeergelegenheid. Volg hiervoor de aangegeven borden ter plekke en de aanwijzingen van de parkeerwachters. Voor navigatie, gebruik het adres: Borculoseweg, Diepenheim.

Er is een fietsoplaadpunt aanwezig voor elektrische fietsen.

Honden zijn van harte welkom, mits deze zijn aangelijnd.

Ook bij slecht weer gaat Winter Heerlijckheid gewoon door. Uitsluitend wanneer de veiligheid in het geding raakt, kunnen wij de fair vooraf annuleren of tijdens de fair het terrein (tijdelijk) sluiten.

Zoals gebruikelijk tijdens een openbaar evenement, worden er foto’s en ander beeldmateriaal gemaakt voor diverse promotiedoeleinden. Heb je er bezwaar tegen dat er een foto van jou wordt gemaakt, meld dit dan even bij de fotograaf of als je later een foto van jezelf op onze website ziet, bij de organisatie. Iedereen die het openbare terrein van Winter Heerlijckheid betreedt, kan echter op de achtergrond van een willekeurige foto in beeld zijn en accepteert dit door het betreden van het terrein.

Jazeker. Zijn jouw vragen niet beantwoord, heb je een klacht, suggestie of tip? Stel je vraag dan rechtstreeks aan de organisatie via mail, klik hier >>

BEZOEK

WINTER HEERLIJCKHEID

Kasteel Warmelo
Borculoseweg
Diepenheim

OPENINGSTIJDEN

vr. 8 november
van 11:00 tot 20:00 uur

za. 9 november
van 11:00 tot 20:00 uur

zo. 10 november
van 11:00 tot 18:00 uur

ENTREE
EARLY-BIRD
volwassenen
€ 11,50

aan de kassa
€ 13,50

kinderen
(van 7 tot 14 jaar)
€ 5,-

AVONDKAART
entree vanaf 16:00 uur

volwassenen
€ 9,-

aan de kassa
€ 10,-

kinderen
(van 7 tot 14 jaar)
€ 5,-
PARKEREN

Gratis

honden zijn welkom (mits aangelijnd)
m.u.v. bezoek aan het kasteel

LOCATIE

Kasteel Warmelo
Borculoseweg
Diepenheim

OPENINGSTIJDEN

vr. 8 november: van 11:00 tot 20:00 uur
za. 9 november: van 11:00 tot 20:00 uur
zo. 10 november: van 11:00 tot 18:00 uur

CONTACT

Heerlijckheid Events
info@heerlijckheidevents.nl
+31 (0)6 – 54 221 888

COPYRIGHT © HEERLIJCKHEID EVENTS